Saaga- provtagningsvagn

En avdelningsvagn för provtagning på vårdavdelningarna

Den lättrörliga Saaga-avdelningsvagnen är avsedd för att användas vid provtagning som sker på vårdavdelningarna på sjukhus och vårdcentraler. Saaga har framtagits tillsammans med specialister i branschen för att möta behoven i hälsovården. Med den förenklas provtagningen, både för provtagaren och för patienten.

Saaga som är tillverkad i Finland av material med hög kvalité, bl.a. förkromat stål, är stadigt byggd med hög slittålighet.

Ergonomi som prioritet

Vid formgivningen av avdelningsvagnen har man först och främst lagt stor vikt vid den ergonomiska utformningen. Detta visar sig bland annat med hållare och stativ som fritt kan monteras på vagnen, och tack vare det passar vagnen både för höger- och vänsterhänta. Även körhandtag, som kan monteras på två olika höjder (87 cm och 100 cm) beroende på användaren, bidrar till god ergonomi.

Saaga i ett nötskal

  • Höjd 100 cm, bredd 40 cm, längd 55 cm

  • Olika sorters stativ för sop-, riskavfall- och flaskhållare

  • En separat hållare för rörblandare eller mobilskrivare

  • Djupa lådor: tillbehören följer med säkert i lådorna

  • Liten och smidig konstruktion: står stadigt

  • Stommen är i förkromat stål

  • Lådorna av ABS-plast

  • Lagrade hjul av hög kvalité

  • Brickorna och brickornas fästen är löstagbara och lätta att tvätta

  • Våra fritt monterbara hållare och stativ passar ihop även med våra andra vagnar och Innogrip-skenan

Be om offert på Saaga per telefon eller via e-post!

Kommentarer om Saaga-avdelningsvagnen

”Vagnen är lättrörlig och tillräckligt smal för att rymmas mellan sängarna på vårdavdelningarna. Saaga-vagnen har tillräckligt stora sopbehållare; den ena är för använda nålar med säkerhetsskydd och den andra för pappersavfall. Tack vare användningen av nålar med säkerhetsskydd blir det endast lite avfall med vassa kanter. I vagnen finns dock en plats för en behållare för spetsigt/skärande avfall på den undre brickan. I början planerades att körhandtaget skulle bli inställbart i olika höjder, men vi kom till slutsatsen att ingen ändå kommer att göra sig besvär för att ställa in det. Tillverkaren föreslog att vagnen skulle vara försedd med två körhandtag som monteras på olika höjder, vilket i själva verket visat sig som ett bra val i praktiken.

Vi har fått vara delaktiga i att utforma Saaga-provtagningsvagnen. Vår avsikt var att uppnå något gott tillsammans, men det blev en prima produkt i finländsk stil.”

Jenni Aho (Seinäjoki Centralsjukhus)